Selecteer een pagina

Mijn voorstel staat uit bij de klant en nu moet ik hun reactie afwachten. Dat betekent natuurlijk niet dat ik stil ga zitten. Deze week ben ik bezig geweest met Google Actions. Dat betekent veel informatie hierover verzamelen en uiteindelijk uitvoeren. Om te zorgen dat ik een goede Google Action kan bouwen heb ik me dus eerst goed ingelezen. Het is nogal complex om een Google Action te bouwen die goed werkt met de Google Assistant. Ik heb hiervoor Dialogflow gebruikt. Dit is het technische broertje van Actions on Google en daarmee bouw je de voice interactie. Met Dialogflow wordt het al een stuk makkelijker.

Mijn eigen Voice Action gebouwd

Na wat werk is het me gelukt om een eigen Voice Action te bouwen voor DoubleSmart. Inmiddels staat deze ook online en kan je praten met DoubleSmart via de Google Assistant op je smartphone of via de Google Home. Om mijn Voice Action te activeren moet je tegen je Google Assistent zeggen: “Praat met DoubleSmart Internetmarketing”. Vanaf dan kan je allerlei vragen stellen die betrekking hebben op online marketing. Denk hierbij aan:

  • “Wat is voice search?”
  • “Hoe verandert het zoekgedrag door voice search?”
  • “Vertel me meer over zoekmachine adverteren”
  • BONUS: vraag naar de Chef-Voice van DoubleSmart.

Hieronder kan je alvast testen hoe dit werkt!