Gedeelde kennis

Al de kennis die ik ondertussen op heb gedaan omtrent Voice Search & Conversational AI, moet gedeeld worden. Dit heb ik zowel intern als extern gedaan. Zo heb ik intern een kennissessie gegeven over Voice Search, Conversational AI en hoe we dat moeten toe gaan passen als bedrijf. Maar ook heb ik twee interviews gegeven voor andere studenten die bezig zijn met het onderwerp Voice Search. Het is erg leuk om kennis te delen naar andere toe en dat doe ik dan ook graag 🙂 Hier vind je informatie omtrent het delen van de kennis dat ik gedaan heb.

Het schrijven van een blog

Voor DoubleSmart heb ik een blog geschreven over Voice Search en hoe je dat nou precies moet gaan doen. Hierin leg ik onder andere uit hoe het zit met de intenties van Voice Search (navigatie, informatie en transactie). Daarna leg ik uit wat er belangrijk wordt als je eenmaal gevonden wordt via Voice Search. Dus dat er een Chatbot ontwikkeld moet worden en een Voice Skill om de gebruiker verder te helpen op jouw website. Als laatste heb ik nog even het belang van Voice Search aangestipt en waarom je er juist nu mee moet gaan beginnen. Hier vind je de blog die ik geschreven heb bij DoubleSmart.

Geven van een kennissessie

Ook heb ik een kennissessie gegeven bij DoubleSmart. Zij bieden altijd de mogelijkheid aan om een kennissessie te geven en die kans heb ik gepakt om de werknemers op de hoogte te stellen van mijn bevindingen. Zo heb ik ze meer informatie gegeven over hoe Voice Search werkt en wat er verandert in het zoekgedrag van mensen. Daarna ben ik er dieper op ingegaan en laten zien hoe optimalisatie voor Voice Search werkt. Ik ben geëindigd met het vertellen wat ik allemaal ga doen aan Voice Search Optimization bij DoubleSmart en ook bij klanten. De bijbehorende presentatie is hier te vinden!

Oprichter van LinkedIn-groep

LinkedIn heeft mij vanaf het begin geholpen om met experts op het gebied van Voice Search in contact te komen. Echter wat mij opviel, was dat er nog geen goede LinkedIn groep was die als topic: Voice Search & Conversational AI heeft. Deze heb ik toen opgericht, zodat alle Voice specialisten hun kennis kunnen delen en leerzame discussies aan kunnen gaan. Deze groep is uitgegroeid tot de grootste LinkedIn groep omtrent Voice Search & Conversational AI in Nederland. We zijn nog steeds aan het groeien en dat is erg leuk om te zien. Hier kan je mijn groep vinden.

Geven van interviews

Tijdens mijn afstuderen ben ik twee keer benaderd door studenten om een interview te houden. Joost Eilander heeft mij toen benaderd naar aanleiding van mijn blog die hij had gelezen op de website van DoubleSmart. Tom van Bodegraven is bij mij terecht gekomen naar aanleiding van de LinkedIn groep. Het is erg tof om deze studenten te kunnen helpen met de kennis die ik tijdens mijn afstuderen heb opgedaan over Voice Search & Conversational AI.

Menu