Selecteer een pagina

In mijn vorige blog had ik het al over een voorstel doen bij een klant voor Voice Search Optimization. Dit is inmiddels gedaan en nu is het afwachten op zijn reactie. Ik heb voorgesteld om te gaan optimaliseren voor Voice Search door middel van een “Veelgestelde vragen” pagina en het optimaliseren van bedrijfsvermeldingen. Hierdoor speel ik in op de intenties: informatie en navigatie. Om dit goed uit te kunnen voeren, heb ik hier processen aan gekoppeld. Zo weet ik precies wat ik moet doen om de website te optimaliseren voor Voice Search. Door dit te gaan testen en te finetunen, kan ik straks een volwaardige dienst maken voor DoubleSmart. Ook is het de bedoeling om verschillende optimalisatie werkzaamheden door te gaan voeren op de website van DoubleSmart zelf, zij willen immers ook gevonden worden met Voice Search!

Het geven van een kennissessie

Ondertussen ben ik al zo’n 10 weken bezig met afstuderen bij DoubleSmart. Ik heb dan ook al veel stappen gemaakt en om mijn collega’s hiervan op de hoogte te brengen heb ik een kennissessie gegeven over Voice Search. Hierin komen mijn belangrijkste bevindingen terug die ik de afgelopen weken heb opgedaan. Tevens was dit een mooi moment om wat feedback te verkrijgen door de frisse blik die mijn collega’s op dit onderwerp hebben. De kennissessie was zeer geslaagd en het was leuk om mijn bevindingen te delen. De bijbehorende presentatie is hier te vinden!